S:t Georgsfirande med Forshems scouterI tisdags firade Forshemsscouterna S:t Georgsdagen och hade märkesutdelning i Forshems kyrka. Det var en rad förväntansfulla scouter som ställde upp sig på led framför den gamla scoutlokalen och sedan tågade till kyrkan med fanorna vajande i vårsolen. I kyrkan väntade föräldrar och anhöriga och firandet inleddes med legenden om S:t Georg och draken.

S:t Göran är scouternas skyddshelgon. Han var redan från första början scouternas förebild, en nobel riddare som aldrig satte något pris på sin goda gärningar. S:t Georgsdagen infaller 23:e April och är scouternas högtidsdag världen över.

När alla var lyssnat till legenden följde sedvanlig märkesutdelning. Varje grupp fick berätta lite om verksamheten under året och fick sedan de aktuella märkena. Högtidligt överlämnades märket och genom kyrkan ekade "Är du redo? Alltid redo!" för var och en av de alerta scouterna. Åhörarna fick höra om både knopar och kamratskap, hajker och hantverk, stormkök och sjukvård. Även scoutlagen lästes upp och scoutlöften avlades.

Just nu pågår majblommeförsäljningen för fullt, och under våren väntar både kanotpaddling och hajker och även kommun- och distriktsmästerskap för kåren.

S:t Georgsfirandet må vara traditionellt, men avslutningen var i Forshem av ett nytt slag. Alla promenerade den korta sträckan till den nya klubblokalen som kommer att tas i bruk till hösten. Där serverades fika och byggnaden inspekterades. Ännu återstår en del arbete, men här kommer det med största sannolikhet både knytas knopar och vänskapsband i många år framöver.

Klicka här för fler bilder!

 

 

 

 

 

 


Startsidan Verksamhet Kårens historia Bilder Gästbok Utrustningslista Blanketter Föräldragrupp